X
X

Fıççın Tarifi

07.03.2014 Cuma 12:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Fıççın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 tutam tuz
750 gram bıçak arası doğranmış et
Kuru reyhan
3 adet soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber

Yapılışı:
Un, su ve tuz derin bir kaba alınıp kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurulur. Hamur dinlenmeye bırakılır. Et, salça, reyhan, zeytinyağı, 2 su bardağı su, küp küp doğranan soğan, minik minik kesilen sarımsaklar, karabiber ve pulbiberle karıştırılır. Hamur 3 parçaya bölünüp parçalardan biri tepsi büyüklüğünden 5 cm daha büyük olacak şekilde açılır. Hamur yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.

İkinci hamur tepsi büyüklüğünde açılıp tepsideki hamurun üzerine yerleştirilir. Etli iç harç hamurların üzerine yayılır. Sonuncu hamur da açılıp iç harcın üzeri kapatılır. Tepsinin dışında kalan hamur ile böreğin üzeri kapatılır. Etin pişmesi için hamurun tam ortasında delik açılır. Etin suyundan hamurun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 ya da 45 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.


MUTFAĞIM VİDEOLARI