X
X

Fıstıklı Burma Kadayıf tarifi

25.03.2013 Pazartesi 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Fıstıklı Burma Kadayıf tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Taze kadayıf
Toz Antep fıstığı
500 gr tereyağı
Şerbeti için;
1 kg şeker
½ litre su
Limon suyu
 
Yapılışı:
Taze kadayıf 4-5 parmak genişliğinde uzun bir şerit haline getirilir. Üzeri toz antep fıstığı ile kaplanır. Fıstıkla kaplanan kadayıf verev şekilde burularak kapatılır ve gül şeklinde sarılır. Tereyağının yarısı ile tepsi güzelce yağlanır. Gül şeklinde sarılan kadayıf tepsiye yerleştirilir. Kalan kadayıflar da aynı şekilde fıstıklanıp, burularak kapatılır ve tepsi dolana kadar birbirlerinin etrafına sarılarak yerleştirilir. üzerine 3-4 yemek kaşığı tereyağı parça parça koyulur. Tepsi ocağa alınır ve ağır ateşte çevrilerek, kadayıfın altı kızartılır. Alt kısmı kızaran kadayıf 2. bir tepsiye ters çevrilir. Kalan tereyağı eritilir ve kadayıfın üzerine değdirilmeden tepsinin kenarlarından dökülür. Diğer yüzü de ocakta yavaş yavaş döndürülerek kızartılan kadayıf ocaktan alınır ve yeniden ters yüz edilir. Sıcak kadayıfın üzerine sıcak şerbet dökülür.
 
Fıstıklı Burma Kadayıf servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI