Funiyka Tatlısı Tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    01.09.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (995 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    01.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (114 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bana bakma, beni gör !
    (28.784 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlosun başı dertte !
    (1.320 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Derya, benimle evlenir misin?
    (2.284 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Çeteye yeni eleman geliyor !
    (1.580 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos tekrar sahnede !
    (8.570 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    11.Bölüm
    (226.744 kez izlendi!)
  • Poyraz Karayel
    1. Bölüm Fragmanı
    (8.103 kez izlendi!)
  • Urfalıyam Ezelden
    1. Bölüm Fragmanı
    (8.269 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Funiyka Tatlısı Tarifi
Funiyka Tatlısı Tarifi
  • A
  • A
Bursa'nın yöresel tatlarından Funiyka Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ 
50 gr margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Aldığ kadar un

Muhallebisi için:
1 lt süt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
6 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
50 gr margarin 

Üzeri için: Kıyılmış ceviz

Yapılışı:
Krema için tüm malzeme derin bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğuması için kenara alınır. Oda sıcalığındaki tereyağı ve yoğurt derin bir kapta karıştırılır. Hamur için bütün malzemeler eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.  Hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya bölünüp her bir parça 2 cm kalınlığında açılır. Hamurlar 3 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesilir. Hamurlar yağlanmış külah şeklindeki kalıplara sarılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik sıcak fırında çok kızartmamak şartıyla pişirilir. Fırında çıkar çıkmaz soğumasını beklemeden külahlar kalıplardan çıkartılır. Soğumuş krema ile külahların içi doldurulur. Üzerleri ceviz ile süslenip servis yapılır. 

  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Yarın
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Poyraz Karayel
    Eylül'de
  • Urfalıyam Ezelden
    Eylül'de
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Pazartesi
    11:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!