Funiyka Tatlısı Tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Benim Adım Gültepe
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    9. Bölüm Fragmanı
    (330 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    1.Bölüm Fragmanı
    (782 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bu bitki araba kazandırabilir
    (249 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Ülkeyi ilk bilen kazanacak...
    (55 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kimse bilemedi...
    (89 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Zilleri taktılar...
    (186 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Adamın dibi İlker!
    (55 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    Uyuşturucu komasına giren genç
    (521 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    Motosiklet kazası
    (165 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    Sokak ortasında vuruldu !
    (264 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Funiyka Tatlısı Tarifi
Funiyka Tatlısı Tarifi
  • A
  • A
Bursa'nın yöresel tatlarından Funiyka Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ 
50 gr margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Aldığ kadar un

Muhallebisi için:
1 lt süt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
6 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
50 gr margarin 

Üzeri için: Kıyılmış ceviz

Yapılışı:
Krema için tüm malzeme derin bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğuması için kenara alınır. Oda sıcalığındaki tereyağı ve yoğurt derin bir kapta karıştırılır. Hamur için bütün malzemeler eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.  Hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya bölünüp her bir parça 2 cm kalınlığında açılır. Hamurlar 3 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesilir. Hamurlar yağlanmış külah şeklindeki kalıplara sarılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik sıcak fırında çok kızartmamak şartıyla pişirilir. Fırında çıkar çıkmaz soğumasını beklemeden külahlar kalıplardan çıkartılır. Soğumuş krema ile külahların içi doldurulur. Üzerleri ceviz ile süslenip servis yapılır. 

  • Alabora
    Pazar
    20:00
  • Benim Adım Gültepe
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Canlı Canlı
    Çarşamba
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    20:00
Yükleniyor!