X
X

Gabak Gallesi tarifi (Konya)

25.12.2012 Salı 11:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Gabak Gallesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 adet bal kabağı
1½ büyük bardak şeker
1 büyük bardak süt
1 su bardağı ceviz içi
 
Yapılışı:
Kabak parçalarını önce boylamasına kesilir ardından küçük parçalara ayrılır. Bir büyük bardak suyu tencereye dökülür. Düdüklü tencerenin  kapağı  kilitlemeden  kapatılır.
Şerbeti için bir buçuk bardak şekerin ardından tencereye bir bardak da süt ilave edilir. Diğer yandan üzeri için cevizler ufalanır. Dumanı üstünde şekerli süt  kabakların üzerine dökülür.  Yumuşayan balkabakları blenderla iyice çekilir ve   püre haline getirilir. Kabaklar cam bir fırın tepsisine dökülür ve üzeri bir kaşıkla düzlenir. Şekerli sütüyle pişip püre yapılan kabak gallesi cevizlerle süslenerek servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI