Gazete Baklavası tarifi (Sivas) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    01.09.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (01 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    01.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (62 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bana bakma, beni gör !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlosun başı dertte !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Derya, benimle evlenir misin?
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Çeteye yeni eleman geliyor !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos tekrar sahnede !
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    11.Bölüm
    (01 kez izlendi!)
  • Poyraz Karayel
    1. Bölüm Fragmanı
    (2.515 kez izlendi!)
  • Urfalıyam Ezelden
    1. Bölüm Fragmanı
    (3.362 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gazete Baklavası tarifi (Sivas)
Gazete Baklavası tarifi (Sivas)
  • A
  • A
Sivas'ın yöresel tatlarından Gazete Baklavası tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler
Şerbeti için:
1 kase şeker
1 ½ bardak su (su yazma dediniz ama şerbet?)
Limon tuzu
 
Hamuru için:
1 bardak mısırözü yağı
1 bardak süt
3 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 yumurta, 1bardak süt, yarım bardak  su, bir çorba kaşığı sirke, kabartma tozu ve tuz eklendikten sonra tüm malzemeler  karıştırılarak hamur  harcına kıvamı verilir.  Aldığı kadar un da dökülerek  yoğrulan hamur strech filmle kapatılarak kabarmaya bırakılır.
 
Gazete baklavasının şerbeti için su ve şekere biraz  limon tuzu atılır.
 
Bekleyerek kabaran hamurdan koparılan bezeler un ve nişastayla birlikte yuvarlanır ve  açılarak gazete baklavasının yufkası elde edilir.  Baklavanın içi için rondoda yarım kg kadar ceviz çekilir. Bezeden açılan ilk yufka büyükçe bir kağıdın üzerine alınır. Üst üste dizilen diğer yufkalar bir oklavaya sarılıp oklavanın iki tarafından elle sıkıştırılarak büzülür. Oklava yufkaların içinden dikkatlice çekilir. Böylece yufkaların  birbirine yapışmadan bir yay gibi araları açık kalmaları sağlanır. Oklavadan çekilen bu katlı yufkalar masada açık bekleyen diğer yufkanın üzerine serilir.  Cevizler de serpildikten sonra en alta sermiş olduğumuz kağıdın iki taraftan kaldırılmasıyla  yufkalar ortada birleşerek kapanmaları sağlanır. Kapatılan yufkalar kesilerek  cevizli baklava dilimleri elde edilir. Dilimler tepsiye dizilir.
 
Mısırözü yağ, tereyağı ve margarin tavada kızdırılır, tepsideki baklava dilimlerinin üzerine dökülerek fırına verilir. Gazete baklavası hazırdır.
 
  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Poyraz Karayel
    Eylül'de
  • Urfalıyam Ezelden
    Eylül'de
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Pazartesi
    11:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!