Gazete Baklavası tarifi (Sivas) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (1.994 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (79.219 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (45.341 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (136.106 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (225.566 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.579 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.078 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (4.213 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (27.128 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (66.713 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gazete Baklavası tarifi (Sivas)
Gazete Baklavası tarifi (Sivas)
  • A
  • A
Sivas'ın yöresel tatlarından Gazete Baklavası tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler
Şerbeti için:
1 kase şeker
1 ½ bardak su (su yazma dediniz ama şerbet?)
Limon tuzu
 
Hamuru için:
1 bardak mısırözü yağı
1 bardak süt
3 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
 
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 yumurta, 1bardak süt, yarım bardak  su, bir çorba kaşığı sirke, kabartma tozu ve tuz eklendikten sonra tüm malzemeler  karıştırılarak hamur  harcına kıvamı verilir.  Aldığı kadar un da dökülerek  yoğrulan hamur strech filmle kapatılarak kabarmaya bırakılır.
 
Gazete baklavasının şerbeti için su ve şekere biraz  limon tuzu atılır.
 
Bekleyerek kabaran hamurdan koparılan bezeler un ve nişastayla birlikte yuvarlanır ve  açılarak gazete baklavasının yufkası elde edilir.  Baklavanın içi için rondoda yarım kg kadar ceviz çekilir. Bezeden açılan ilk yufka büyükçe bir kağıdın üzerine alınır. Üst üste dizilen diğer yufkalar bir oklavaya sarılıp oklavanın iki tarafından elle sıkıştırılarak büzülür. Oklava yufkaların içinden dikkatlice çekilir. Böylece yufkaların  birbirine yapışmadan bir yay gibi araları açık kalmaları sağlanır. Oklavadan çekilen bu katlı yufkalar masada açık bekleyen diğer yufkanın üzerine serilir.  Cevizler de serpildikten sonra en alta sermiş olduğumuz kağıdın iki taraftan kaldırılmasıyla  yufkalar ortada birleşerek kapanmaları sağlanır. Kapatılan yufkalar kesilerek  cevizli baklava dilimleri elde edilir. Dilimler tepsiye dizilir.
 
Mısırözü yağ, tereyağı ve margarin tavada kızdırılır, tepsideki baklava dilimlerinin üzerine dökülerek fırına verilir. Gazete baklavası hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!