X
X

Gelin Tavuğu tarifi

30.11.2012 Cuma 10:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Manisa'nın yöresel tatlarından Gelin Tavuğu tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 Adet Tüm Tavuk
250 Gram Tavuk Ciğeri
2 Su Bardağı Pirinç
2 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Dolmalık Fıstık
1 Paket Kuş Üzümü
1 ½ Su Bardağı Sıcak Su
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Tutam Tuz
 
Yapılışı:
İki adet kuru soğan kavrulmak üzere ince ince kıyılır. 250 gram tavuk ciğeri de bıçakla kesilerek küçük parçalara ayrılır. Genişce bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağ dökülerek soğanlar kavrulmaya başlanır. Karıştırılarak kavrulan soğanlar sararınca üzerine küçük küçük doğranan tavuk ciğerleri tencereye eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Bir paket dolmalık fıstık ta eklenerek ciğer ve soğanla kavrulur. Önceden ıslatılan iki su bardağı pirinç kavrulan malzemelere eklenerek karıştırılır. Pirinç te eklenen tencereye sırasıyla bir paket kuş üzümü, bir buçuk su bardağı sıcak su, bir tatlı kaşığı tarçın ve bir tutam tuz eklenerek karıştırılır. Pirinçler diri kalacak kadar pişirilerek demlenmesi için ocağın altı kapatılır. İçi iyice temizlenmiş bir adet tüm tavuğun içi, diri pişen ciğerli, soğanlı pilav ile bir parça pay bırakılarak özenle doldurulur. İçi doldurulan tavuk iplikle pilav dökülmeyecek şekilde dikilir ve su dolu tencereye koyularak daha sonra fırında güzel pişmesi için 20 dakika haşlanır. Haşlanan tavuk, tepsiye alınarak üzeri iyice kızarması için yağda kavrulmuş salça sürülür. 180 derecede ısıtılan fırına yerleştirilen tavuk üzeri kızarana kadar pişirilerek fırından çıkartılıp servise sunulur.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI