X
X

Gendime Çorbası tarifi

20.12.2012 Perşembe 14:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Gendime Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram yeşil fasulye
250 gram yoğurt
1 su bardağı gendime (buğday)
2 adet domates
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam nane
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Yapılışı:
Küp küp kesilen 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağda eritilen 1 yemek kaşığı tereyağının bulunduğu tavada kavurulur. 2 adet domates ve 1 adet  yeşil biber doğranarak soğanla kavurulur. 250 gram kesilmiş fasulyeler de tavada diğer malzemelerle iyice kavurulur. Kavurulan malzemelerin üzerine yeteri kadar kaynar su dökülerek pişirme işlemine başlanır. Kaynayan tencereye 1 su bardağı Gendime (buğday) eklenerek karıştırılır. Yemeğe bir tutam da tuz eklendikten sonra ince kıyım 1’er tutam maydanoz, dereotu eklenir. Su ekleyerek ayran haline getirdiğimiz 250 gram yoğurdu kesilmeyecek şeklde azar azar çorbaya eklenir. Çorba piştikten sonra üzerine nane serpilerek servis edilir.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI