Gül Baklavası tarifi (Kayseri) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Şansa Davet
    Birbirlerine girdiler!
    (01 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Her koyun kendi bacağından asılır!
    (05 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Ölümden döndüm!
    (01 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Yiğit, ölüm kalım mücadelesi veriyor!
    (624 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    38.Bölüm
    (9.940 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    38.Bölüm Fragmanı
    (6.795 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    16. Bölüm Fragmanı
    (93.774 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    7. Bölüm Fragmanı - 3
    (37.675 kez izlendi!)
  • Galip Derviş
    48.Bölüm Fragmanı
    (5.335 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Akıllı olsunlar!
    (5.197 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
  • A
  • A
Kayseri'nin yöresel tatlarından Gül Baklavası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
½ limonun suyu
1 fiske üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta
 
İçi ve şerbeti için:
2 bardak toz şeker
3 bardak su
½ kg ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
½  su bardağı zeytinyağı
Limon
 
Yapılışı:
Hamuru:
Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir.
 
2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır. Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı zeytinyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir.
 
Gül Baklava, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Şeref Meselesi
    Ekim'de
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Bu Akşam
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Bu Akşam
    22:15
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Yalan Dünya
    Ekim'de
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!