Gül Baklavası tarifi (Kayseri) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Alın Yazım
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Urfalıyam Ezelden
  • Poyraz Karayel
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Ankara'nın Dikmen'i
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Bana Artık Hicran De
    1.Bölüm Fragmanı-3
    (01 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    337.Bölüm Fragmanı
    (8.773 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    02.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (38 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    02.09.2014 / Evim Şahane
    (516 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    03 Eylül Çarşamba Fragman
    (1.097 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Eylülde fragmanı
    (484 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    3.Bölüm Fragmanı
    (10.728 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asyaya hain tuzak
    (1.144 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Selim, Melekten etkileniyor
    (471 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asyanın yıkıldığı an
    (166 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
  • A
  • A
Kayseri'nin yöresel tatlarından Gül Baklavası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
½ limonun suyu
1 fiske üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta
 
İçi ve şerbeti için:
2 bardak toz şeker
3 bardak su
½ kg ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
½  su bardağı zeytinyağı
Limon
 
Yapılışı:
Hamuru:
Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir.
 
2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır. Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı zeytinyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir.
 
Gül Baklava, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Yarın
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Poyraz Karayel
    Eylül'de
  • Urfalıyam Ezelden
    Eylül'de
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Pazartesi
    11:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
  • Çarkıfelek
    Eylül'de
Yükleniyor!