Gül Baklavası tarifi (Kayseri) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    Ne kaybetti?
    (183 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelekte kına gecesi
    (309 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Öyle bir enerji yayıldı ki...
    (25 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Aşk mı doğuyor?
    (51 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    İlker e sevgi seli
    (25 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    30.09.2014 / Evim Şahane
    (1.178 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    13.Bölüm Fragmanı
    (71.216 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    23.Bölüm Fragmanı
    (9.028 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Bu ödev başka ödev!
    (1.726 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    Dahiyane plan!
    (347 kez izlendi!)
HAYAT YOLUNDA
CÜMBÜR CEMAAT
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
  • A
  • A
Kayseri'nin yöresel tatlarından Gül Baklavası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
½ limonun suyu
1 fiske üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta
 
İçi ve şerbeti için:
2 bardak toz şeker
3 bardak su
½ kg ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
½  su bardağı zeytinyağı
Limon
 
Yapılışı:
Hamuru:
Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir.
 
2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır. Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı zeytinyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir.
 
Gül Baklava, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Hayat Yolunda
    Ekim'de
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Yakında
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Ekim'de
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
Yükleniyor!