Gül Baklavası tarifi (Kayseri) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    Nazara karşı birebir!
    (310 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm Fragmanı
    (105.008 kez izlendi!)
  • Canlı Canlı
    1. Bölüm Fragmanı
    (1.975 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    En romantik evlenme teklifi !
    (15.679 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Gülfem aşkına karşılık buluyor mu ?
    (2.976 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde büyük şok!
    (129 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Özür dileyeceksin !
    (632 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim doğru tahmin edecek?
    (72 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Salih ve Recep arasında ipler geriliyor
    (526 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük Şok!
    (87 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
Gül Baklavası tarifi (Kayseri)
  • A
  • A
Kayseri'nin yöresel tatlarından Gül Baklavası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru için:
3 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
½ limonun suyu
1 fiske üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Nişasta
 
İçi ve şerbeti için:
2 bardak toz şeker
3 bardak su
½ kg ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
½  su bardağı zeytinyağı
Limon
 
Yapılışı:
Hamuru:
Tüm malzemeler karıştırılır, aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamurdan avuç içi kadar bezeler hazırlanıp nişastaya bulanır. Alüminyum folyoya sarılıp serin bir yerde en az 3 saat bekletilir.
 
2 bardak toz şeker, 3 bardak su ve kaynarken katılan çeyrek limon suyuyla gül baklavasının şerbeti hazırlanır. Yarım kilo ceviz mikserde kıyılır ve tavada 2 yemek kaşığı tereyağıyla çevrilir. Hamur bezeleri un ve nişasta karışımıyla incecik, baklavalık açılır. Yufkalar dörde ayrılıp ortalarından içeri doğru itilerek yonca şekli verilir. Ortasına tereyağlı ceviz yerleştirilip kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır ve ters olacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Birer yemek kaşığı tereyağı ve margarinle yarım su bardağı zeytinyağı eritilir. Baklavaların üzerine gezdirilir. Fırında baklavaların önce altı iyice kızartılır, üzeri de kızardıktan sonra fırından alınır, ılıtılıp üzerinde şerbeti gezdirilir.
 
Gül Baklava, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Yarın
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:00
  • Canlı Canlı
    Ağustos
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!