Gül Tatlısı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Alın Yazım
  • Ankara'nın Dikmen'i
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Özledim Seni
    Çarpıcı iddia !
    (01 kez izlendi!)
  • Özledim Seni
    8. Bölüm
    (35 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    14. Bölüm Fragmanı
    (4.652 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Yiğit, Asyayı kıskanıyor
    (1.576 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asya, korkuttu!
    (452 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asya, Leventin hayatını kurtardı
    (212 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Şansa Davet te kavga
    (50 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Ona sorulsaydı bilecekti!
    (73 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Rakamları toplayamadı
    (10 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    13. Bölüm
    (15.229 kez izlendi!)
KURTLAR VADİSİ PUSU
ÇARKIFELEK
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gül Tatlısı tarifi
Gül Tatlısı tarifi
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Gül Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
 
Hamuru İçin:
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbet tozu
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon
 
Yapılışı:
 
Şerbeti için:
Şeker ve su bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynayıp koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon eklenir ve altı kapatılır.
 
Hamur için:
Yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt  ve zeytinyağı karıştırma kabına alınır.  Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra  kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un koyulur. Hamura gül rengi veren şerbet otu da eklenerek iyice rengini alana kadar yoğurmaya devam edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır  ve avuç içinde yuvarlandıktan sonra düzleştirilir. Hamura 4 çentik atarak gülün yaprakları oluşturulur. İlk yaprağı kendi çevresinde büktükten sonra kalan 3 yaprağı üzerine kapatılır.Hazırlanan gül tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizildikten sonra 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğuması için dinlendirilir. Şerbeti de döküldükten sonra Gül Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Benim Adım Gültepe
    Bu Akşam
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Pazar
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Yarın
    20:00
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Cümbür Cemaat
    Pazartesi
    13:30
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
Yükleniyor!