Gül Tatlısı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (14.650 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (4.377 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (1.242 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (4.151 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (174.870 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (93.788 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (316.378 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (247.358 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.052 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.197 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Gül Tatlısı tarifi
Gül Tatlısı tarifi
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Gül Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
 
Hamuru İçin:
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
Kabartma tozu
Vanilya
Şerbet tozu
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon
 
Yapılışı:
 
Şerbeti için:
Şeker ve su bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynayıp koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon eklenir ve altı kapatılır.
 
Hamur için:
Yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt  ve zeytinyağı karıştırma kabına alınır.  Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra  kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un koyulur. Hamura gül rengi veren şerbet otu da eklenerek iyice rengini alana kadar yoğurmaya devam edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır  ve avuç içinde yuvarlandıktan sonra düzleştirilir. Hamura 4 çentik atarak gülün yaprakları oluşturulur. İlk yaprağı kendi çevresinde büktükten sonra kalan 3 yaprağı üzerine kapatılır.Hazırlanan gül tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizildikten sonra 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğuması için dinlendirilir. Şerbeti de döküldükten sonra Gül Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!