X
X

Gülerka Tatlısı tarifi

25.03.2013 Pazartesi 11:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Eskişehir'in yöresel tatlarından Gülerka Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase ceviz
500 gram tereyağı
Hamuru için:
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
½ paket kuru maya
1 kase nişasta
1 kase mısır unu
½ limon
1 su bardağı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
7 su bardağı şeker
6 bardak su
¼ limon
 
Yapılışı:
Hamur için 1 su bardağı süte 3 yumurta kırılır. 2 yemek kaşığı da şeker serpilir. Yarım paket kuru maya ve yarın limon sıkılan harca, 1 su bardağı eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ dökülür. Aldığı kadar un eklenerek istenen kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamur 14 bezeye bölünür ve nemli bezle üzeri örtülerek dinlendirilir. Dinlenen bezeler önce un daha sonra nişasta ve mısır unu serpilerek açılıp incecik yufka haline getirilir. Yufkalar çarşafla kapatılarak dinlendirilir. Dinlenen yufkalar üçer üçer masaya alınır. Yufkalar kenarlardan zarf gibi katlanır ortasına çekilmiş ceviz koyulur ve dört köşesinden bohça gibi kapatılıp tepsiye dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Üzerine bolca eritilmiş tereyağı dökülerek fırında pişirilir. 7 bardak şekere 6 bardak su eklenerek limon sıkılıp şerbet kaynatılır. Pişen tatlının üzerine şerbet döküldükten sonra her tatlı şerbeti iyice çekmesi için dörde kesilir.
 
Gülerka tatlısı sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI