X
X

Güllaç Sarma tarifi

04.03.2013 Pazartesi 11:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Güllaç Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 adet güllaç yufkası
1 kase ceviz
100 gram gül reçeli
3 adet yumurta
2 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
¼ limon
Üzeri için:
100 gram kaymak
50 gram antep fıstığı
 
Yapılışı:
4 adet güllaç yufkası üçgen şekilde dilimlenir ve ısıtılan 2 bardak sütle yumuşatılır. 100 gram gül reçeliyle karıştırılan ceviz içi karıştırılarak hazırlanan iç harcından yufkaya koyularak dolma gibi sarılır. Kırılıp çırpılan 3 yumurtaya batırılan sarmalar yağda kızartılır. 3 bardak şeker ve 3 bardak suyla hazırlanıp limon sıkılan şerbet kaynatılır. Yumurtayla kızaran sarmalar ılık şerbete atılır ve servis tabağına alınır. Üzerine kaymak ve Antep fıstığı serpilir.
 
Güllaç sarması sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI