Hanım Göbeği Tatlısı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Alın Yazım
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Urfalıyam Ezelden
  • Poyraz Karayel
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Ankara'nın Dikmen'i
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    3.Bölüm Fragmanı
    (766 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asyaya hain tuzak
    (165 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Selim, Melekten etkileniyor
    (57 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asyanın yıkıldığı an
    (27 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Selmanın çirkin oyunu
    (67 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    2. Bölüm
    (2.678 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Tesadüfün böylesi!
    (977 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Asyaya hırsızlık şoku!
    (127 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Kader ağlarını örüyor!
    (183 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Kürşat intikam peşinde!
    (77 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi
  • A
  • A
Giresun'un yöresel tatlarından Hanım Göbeği Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 ½ bardak un
4 adet yumurta
1 bardak su
2 adet kesme şeker
Kaymak
Fındık 
Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon suyu
 
Yapılışı:
125 gram tereyağı 1 bardak su, 2 adet kesmeşeker ve 1 tutam tuzla eritilir. Eriyen yağa 1 buçuk bardak un katılır ve devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen hamur yoğurma kabına dökülür ve soğutulup 4 adet yumurta teker teker kırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlanıp ortaları delinerek kalın halkalar yapılır. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır ve 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pembeleşen kadar pişen hamurlar şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken hamurların üzeri kaymak ve fındıkla süslenir.
 
Hanım Göbeği Tatlısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Yarın
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Poyraz Karayel
    Eylül'de
  • Urfalıyam Ezelden
    Eylül'de
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Pazartesi
    11:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!