Hanım Göbeği Tatlısı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Alın Yazım
  • Ankara'nın Dikmen'i
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Evim Şahane
    17.09.2014 / Evim Şahane
    (1.822 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Ne kazanacak?
    (214 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Vur bana !
    (179 kez izlendi!)
  • Benim Adım Gültepe
    3.Bölüm
    (80.706 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Pas gelince kışladılar!
    (39 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    43. Bölüm
    (543 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    11.Bölüm Fragmanı
    (94.345 kez izlendi!)
  • Özledim Seni
    Çarpıcı iddia !
    (156 kez izlendi!)
  • Özledim Seni
    8. Bölüm
    (658 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    14. Bölüm Fragmanı
    (20.068 kez izlendi!)
KURTLAR VADİSİ PUSU
ÇARKIFELEK
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi
  • A
  • A
Giresun'un yöresel tatlarından Hanım Göbeği Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 ½ bardak un
4 adet yumurta
1 bardak su
2 adet kesme şeker
Kaymak
Fındık 
Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon suyu
 
Yapılışı:
125 gram tereyağı 1 bardak su, 2 adet kesmeşeker ve 1 tutam tuzla eritilir. Eriyen yağa 1 buçuk bardak un katılır ve devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen hamur yoğurma kabına dökülür ve soğutulup 4 adet yumurta teker teker kırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlanıp ortaları delinerek kalın halkalar yapılır. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır ve 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pembeleşen kadar pişen hamurlar şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken hamurların üzeri kaymak ve fındıkla süslenir.
 
Hanım Göbeği Tatlısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Pazar
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Bu Akşam
    20:00
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Cümbür Cemaat
    Pazartesi
    13:30
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
Yükleniyor!