Hanım Göbeği Tatlısı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (3.044 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (116.920 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (65.673 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (200.315 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (236.066 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.819 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.119 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (4.469 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (29.296 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (71.270 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi
Hanım Göbeği Tatlısı tarifi
  • A
  • A
Giresun'un yöresel tatlarından Hanım Göbeği Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 ½ bardak un
4 adet yumurta
1 bardak su
2 adet kesme şeker
Kaymak
Fındık 
Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon suyu
 
Yapılışı:
125 gram tereyağı 1 bardak su, 2 adet kesmeşeker ve 1 tutam tuzla eritilir. Eriyen yağa 1 buçuk bardak un katılır ve devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen hamur yoğurma kabına dökülür ve soğutulup 4 adet yumurta teker teker kırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlanıp ortaları delinerek kalın halkalar yapılır. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır ve 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pembeleşen kadar pişen hamurlar şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken hamurların üzeri kaymak ve fındıkla süslenir.
 
Hanım Göbeği Tatlısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!