X
X

Haşhaşlı Revani Tarifi

20.12.2013 Cuma 17:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Uşak'ın yöresel tatlarından Haşhaşlı Revani tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
3 yumurta 
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mor haşhaş

Şerbet için:
2 su bardağı su 
1,5 su bardağı şeker  

Yapılışı: 
Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınıp kaynatılır. Soğuması için kenara alınır. Diğer tarafta derin bir kasede yumurta ve şeker çırpılarak kabartılır. Ardından karışıma yağ, irmik, kabartma tozu, haşhaş ve un ilave edilir. Tüm malzemenin özleşmesi için tekrar mikserle çırpılır. Hamurun kek kıvamından daha katı bir hamur haline gelmesi sağlanır. Ardından tabanı yağlanmış fırın kabına yayılır. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Revani keki oda sıcaklığında bekletilerek ılıtılır. Kekin üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Dilimlenerek servis yapılır. 

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI