X
X

Hokkari Çorbası tarifi

19.10.2012 Cuma 10:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzurum'un yöresel tatlarından Hokkari Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
100 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı nane
1 tutam karabiber

 
Hamuru için;
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
2 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 100 gr. kıyma bir tuta karabiber ve tuzla birlikte yoğrulur. Özşleşen kıymadan misket büyüklüğünde köfte topları yapılır. Pembeleşen soğanların üzerine eklenip sotelenir. Köftelere 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Hamur için, yopurma kabına un, 1 çay bardağından az su ve 1 silme çay kaşığı tuz eklenip yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar alınır ve masa üzerinde uzun şeritler haline getirilir. Hamurlar minik minik doğranır, üzerlerine parmak ile bastırılarak yassılaştırılır. Hamurlar tel süzgece konulup silkenip ve fazla unundan arındırılır.
Ayrı bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır. Önceden haşlanmış 2 su bardağı mercimek ilave edilip üzerine arzuya göre biraz da et suyu konulur. Suyun içine hamurlar atılır. Yeşil mercimekle birlikte yaklaşık 5 dakika kaynatıldıktan sonra köfteler eklenir. 2 diş sarımsak ezilir ve çorbaya ilave edilir. Üzerine 2 silme tatlı kaşığı nane serpilir.
 
Hokkari Çorbası servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI