X
X

Höşmerim Tatlısı tarifi

17.06.2013 Pazartesi 11:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Höşmerim Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 litre süt
3 bardağı şeker
1 su bardağı irmik
4 adet yumurta
1 ½ çay kaşığı peynir mayası
Peynir suyu
 
Yapılışı:
Peyniri için, 2 litre süt ılınana kadar ısıtılır. 1 buçuk çay kaşığı peynir mayası, 1 yemek kaşığı suyla karıştırılır ve süte eklenip karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve ocaktan alınır. Peynirin mayalanması için tencere örtüyle sarılır. Yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan peynir temiz bir tülbentin içine alınır ve süzülür (Suyu tatlı için kullanılmak üzere ayrılır) Süzelen peynir tencereye koyulur ve 4 yumurtanın sarısı katılır. Yarım bardak şeker eklenip peynir yağını salıp koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Koyulaşmaya başlayan peynire 1 su bardağından 2 parmak az irmik katılır. Höşmerimin kıvamı çok koyulaşırsa peynirin suyuyla seyreltilir. 2 buçuk bardak daha şeker katılıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Höşmerim servis tepsisine dökülüp soğutulur.
 
Höşmerim servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI