X
X

Hurma Tatlısı tarifi

19.06.2013 Çarşamba 12:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Hurma Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 bardak şeker
4 bardak su
½ limon
 
Yapılışı:
1 paket margarin ve 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurta karıştırılıp üzerine eriyen yağlar dökülür. 1 paket kabartma tozu ilave edilir ve aldığı kadar un eklenerek yoğrulur. Dövülmüş cevizler katılıp güzelce özleştirilir. Hamurdan küçük bezeler alınır ve kalbur, süzgeç vb. mutfak gereçlerine bastırılarak şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Hurma tatlısı ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Şerbeti için 3 bardak şeker 4 bardak suyla kaynatılır, yarım limonun suyu eklenip ocaktan alınır.Fırından çıkan tatlıların üzerine ılık şerbet dökülür.
 
Hurma Tatlısı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI