X
X

Kabak Çiçeği Dolması tarifi

14.06.2013 Cuma 10:05 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Kabak Çiçeği Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram kabak çiçeği
1 kase pirinç
1 adet domates
1 adet soğan
½ bağ maydanoz
½ bağ dere otu
½ bağ nane
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Kabak çiçekleri sabah erken saatlerde güneşi görüp yapraklarını kapatmadan toplanır. Bir adet soğan incecik doğranır. Bir adet domatesinde kabukları soyulup incecik kıyılır. Doğranan soğan yağda karıştırılarak kavurulur. Bir kase pirinç yıkanır ve soğanlarla buluşturulur. Soğan ve pirince, doğranan domatesler eklenir. Yarımşar bağ dere otu be nane yaprakları ayıklanır. Yarım bağ maydanozda kıyılır. Yeşillikler iç harçla tuz serpilerek harmanlanır. Kabak çiçeklerinin kenarlarındaki tüyler temizlenir. Kabak çiçekleri açılıp hazırlanan iç harçla doldurulup ağzı kapatılır. Tencereye dizilen kabak çiçeklerine su koyulup kaynatılır ve piştikten sonra tepsiye dizilir.
 
Kabak çiçeği dolması sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI