X
X

Kabak Dizme tarifi

19.06.2013 Çarşamba 09:47 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bodrum'un yöresel tatlarından Kabak Dizme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 adet kabak
4 diş sarımsak
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Un
 
Yapılışı:
Kabaklar boyuna dilimlenip tuzlanır ve suyunu salınca kurulanır. Tepsi zeytinyağıyla  yağlanır Kabaklar unla kaplanıp tepsiye dizilir. Zeytinyağı gezdirilen kabaklar ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sosu için; 2 adet limonun suyu sıkılıp 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. 4 diş sarımsak küçük küçük kıyılıp sosa katılır. Kabaklar fırından çıkar çıkmaz hazırlanan sos dökülür.
 
Kabak Dizme servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI