X
X

Kalle tarifi

08.01.2013 Salı 10:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırklareli'nin yöresel tatlarından Kalle tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gram tavuk incik
400 gram lahana turşusu
2 adet soğan
1 çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sirke
1 su bardağı turşu suyu
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
2 adet soğan küp küp doğranır. Sıvı yağda kavrulurken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir. Soğanlar kavrulurken, ikişer yemek kaşığı biber ve domates salçası eklenir. Kuşbaşı tavuk etleri kavrulan malzemeye eklenir. Suyu sıkılarak ayrı bir kaba alınan lahana turşuları doğranıp malzemelerin kavrulduğu tencereye eklenir. Soğan ve tavukla kavrulan lahana turşusuna önce biraz sıcak su ve sonrasında da ayrılan 1 bardak turşu suyu eklenerek pişirilir. Son olarak yemeğin üzerine 1 çay bardağı bulgur eklenerek pişirilir.
 
Kalle sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI