X
X

Karakuş Tatlısı Tarifi

30.10.2013 Çarşamba 12:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Karakuş Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için 4 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için:
1 su bardağı ceviz
Tarçın ve toz şeker

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Limon

Hazırlanışı:
Un geniş bir kaba alınır malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur üzeri örtülerek 45 dakika kadar dinlendirilir. Hamur iki bezeye ayrılır. Her bir beze incecik açılır (hamurun daha ince olması için yoğururken içine nişasta koyulabilir).İnce açılan hamur ucundan iki kat katlanır arasına cevizli harç konulur. Kalan hamur üzerine katlanır, ince uzun bir hamur elde edilir. Hamur dörder parmak büyüklükte boğumlara ayırılıp kesilir. Kesilen parçalar kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanıp soğutulan şerbetin içine atılıp çıkartılır.

Tatlılar isteğe göre üzerine ceviz gezdirilerek servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI