X
X

Katlı Kesgen tarifi

10.05.2013 Cuma 10:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Katlı Kesgen tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg tuzsuz (künefelik) peynir
200 gr kaymak
2 su bardağı un
Ceviz
Şerbeti için;
3 bardak toz şeker
4 bardak su
5 damla limon suyu
 
Yapılışı:
Şerbeti için 3 bardak şekerin üzerine 4 bardak su dökülüp kaynatılır. 1-2 taşım kaynayan şerbet 5 damla limon suyu katılıp ocaktan alınır. Künefelik peynir rendelenir. Hamuru için 2 bardak un 1 tutam tuz ve biraz suyla toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her beze un serpilerek tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun ortasına künefelik peynir yerleştirilir ve ikinci hamur yerleştirilip yuvarlak şekilde kesilir.Tüm hamurlar bu şekilde aralarına peynir yerleştirilip kesilir. İçi peynirli hamurlar kızgın yağda kızartılır. Kızaran hamurlar kesilir ve üzerine şerbeti dökülür. Kaymak ve cevizle süslenir.
 
Katlı Kesgen servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI