X
X

Kaynar (Lohusa Şerbeti) Tarifi

15.11.2013 Cuma 12:00 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Kaynar (Lohusa Şerbeti) tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Tarçın, Karanfil, Zencefil, Havlıcan, Zerdeçal, Yeni Bahar, Kakule
1 kg şeker
5 su bardağı su 

Üzeri için: 
Toz Tarçın
İnce çekilmiş ceviz


Yapılışı:
Su ve şeker derin tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Tüm baharat malzemeleri temiz tülbente sarılıp kaynayan suya atılır. En az 45 dakika kısık ateşte kaynatılır (su azaldıkça ekleme yapılır). Kaynar oda sıcaklığında soğutulduktan sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın konularak servis yapılır.  

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI