X
X

Kazan Kebabı Tarifi

06.11.2013 Çarşamba 15:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Urfa'nın yöresel tatlarından Kazan Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg orta boy patlıcan
Yarım kg Az yağlı kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber 
Pul biber
2-3 adet domates 

Yapılışı:
Kıyma, doğranmış soğan, zeytinyağı ve baharatlar bir kabın içinde harmanlanır. Yuvarlak köfteler hazırlanır. Patlıcanlar birbirinden koparılmadan verev kesilir. Kesiklerin arasına köfteler yerleştirilip tavaya dizilir. Üzerine salçalı su gezdirilir. Domatesler dilimlenip patlıcanların üzerine dizilir. Kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir.

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI