X
X

Kazan Kebabı tarifi

26.09.2012 Çarşamba 15:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Kazan Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 adet patlıcan
5 adet domates

 
Köfte için:
500gr. Kuzu kıyma
2 adet acı kırmızı biber (2 adet isot biberi)
2 kaşık salça
1½  adet domates
1½  adet soğan
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Soğanlar, biberler ve domatesler ayrı ayrı rondoda çekilir. Çekilenler bir yoğurma kabına alınır. Üstüne  yumuşak kuzu etinden çekilen kıyma ve 2 yemek kaşığı da domates salçası eklenir. Tüm malzemeler güzelce yoğrularak harmanlanır.
Sapı kesilen patlıcanlar çaprazlama çizilerek arasına koyulacak köfteler  için cepler açılır. Harçtan alınan kıyma patlıcanların ceplerine yerleştirilir. Patlıcanlar tercihen yayvan bir bakır  tencereye  yatırılır.  Sırtından kesilen domatesler de patlıcanlar gibi doldurularak tencereye dizilir. Tencereye sadece bir bardak su eklenerek ocağa alınır. Pişen kebaplar dağıtılmadan bir servise alınır. Kazan kebabı artık hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI