Kazan Kebabı tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    6.Bölüm
    (196.139 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (2.732 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (1.754 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (3.200 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (21.526 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (38.637 kez izlendi!)
  • Alabora
    5.Bölüm
    (92.375 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm Fragmanı
    (89.655 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde neler oluyor?
    (1.877 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim önce doğru tahmin edecek?
    (365 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kazan Kebabı tarifi
Kazan Kebabı tarifi
  • A
  • A
Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Kazan Kebabı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
5 adet patlıcan
5 adet domates
 
Köfte için:
500gr. Kuzu kıyma
2 adet acı kırmızı biber (2 adet isot biberi)
2 kaşık salça
1½  adet domates
1½  adet soğan
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Soğanlar, biberler ve domatesler ayrı ayrı rondoda çekilir. Çekilenler bir yoğurma kabına alınır. Üstüne  yumuşak kuzu etinden çekilen kıyma ve 2 yemek kaşığı da domates salçası eklenir. Tüm malzemeler güzelce yoğrularak harmanlanır.
Sapı kesilen patlıcanlar çaprazlama çizilerek arasına koyulacak köfteler  için cepler açılır. Harçtan alınan kıyma patlıcanların ceplerine yerleştirilir. Patlıcanlar tercihen yayvan bir bakır  tencereye  yatırılır.  Sırtından kesilen domatesler de patlıcanlar gibi doldurularak tencereye dizilir. Tencereye sadece bir bardak su eklenerek ocağa alınır. Pişen kebaplar dağıtılmadan bir servise alınır. Kazan kebabı artık hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!