X
X

Kelecoş tarifi

05.12.2012 Çarşamba 09:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kelecoş tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg. kuşbaşı kuzu eti
5 adet soğan
4 kepçe eritilmiş kurut peyniri ( 4 kepçe kurut)
3 adet tandır ekmeği
1 büyük kaşık tereyağı
 
Yapılışı:
Et soğanla kavrulur.  Kuzu etine sıcak suyu eklenir. Kurut peynirini eritmek için bir kevgir çıkarılır. Ardından cam bir tepsi kevgirin altına yerleştirilir. Lor peyniri ve yoğurt karışımından yapılan  kurut peyniri yıkanır.  Kurut,  kevgir üzerinde rendelenir. Kireç rengine dönen kurut suyu süzülür. Süzgece bir kepçe de su dökülerek kıvam seyreltilir. Kurutu karışırken etin üzerine tereyağı koyulur. Süzülüp iyice saflaşan kurut ocağa alınır.

 
Tandır ekmeği bir  tepsiye kırılır. Dumanı üstünde kurut tandır ekmeklerinin üzerinde gezdirilir. Üzerine kelecoşun  eti eklenen kelecoş servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI