X
X

Kesme Kadayıf tarifi

20.11.2012 Salı 13:19 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Kesme Kadayıf tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gr. ceviz içi
500 gr. tereyağı
 

Hamuru için;
1 adet yumurta
1 ½ su bardağı süt
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 ½ bardak su
½ limon
 
Yapılışı:
Hamuru için; yoğurma kabına 1 adet yumurta, 1 tutam tuz, 1 buçuk su bardağı süt alınır. Sıvı malzemeler karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un eklenerek yoğrulur. Yoğrulan hamur üzerine nemli bir bez örtülerek yaklaşık 20 dakika dinlendirilir.
Şerbeti için; 4 bardak şeker 4 buçuk bardak suyla birlikte kaynatılır. 1-2 damla limon suyu sıkılır ve bir iki taşım daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Ceviz içleri iri kalacak şekilde dövülür. Dinlenen hamur rulo şekline getiriie ve bir parmak kalınlığında dilimlenip bezeler hazırlanır. Her beze unlu zeminde incecik açılır ve nemi gidip biraz toparlanan kadar bekletilir. Her yufka gevşekl bir şekilde katlanıp incecik kesilir. Yarım kilo tereyağı eritilir. Fırın tepsisi 3-4 kaşık tereyağıyla yağlanır. Kesilen kadayıfların yarısı tepsiye döşenir  ve tereyağı gezdirilir. Üzeri ceviz içiyle kaplanıp kalan yufkalarla kaplanır. Kalan tereyağı da dökülüp fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen kadayıf biraz ılınmaya bırakılır, üzerine şerbeti dökülür. Şerbetini çekince birer porsiyonluk dilimlere ayrılır.
 
Kesme Kadayıf servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI