Malzemeler:
Hamur için:
Yarım kg un
1 yumurta
Tuz
Su
Yarım yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Kıtırlar için:
1 fincan sıvıyağ
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı nane
Üzeri için:Sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:
Hamur için tereyağı dışında tüm malzeme bir kaba alınıp yoğurulur. Sert kıvamda bir hamur hazırlanıp 3 bezeye bölünür. Bezelerden biri yarım yemek kaşığı tereyağı ile tekrar yoğurulup buzdolabında bekletilir. Diğer iki beze açılır. Kıyma, ince doğranmış soğan, salça, tuz ve karabiber karıştırılarak iç harç hazırlanır. Açılan hamurlar kare kare kesilir. İç harç ile doldurulup üçgen şeklinde kapatılır.
Tuzlu kaynar suda haşlanıp süzülür. Buzdolabında bekleyen hamur çıkartılıp beze alınır. Yuvarlanarak galeta şekli verilir. Minik kareler kesilir. Bir tavaya alınan sıvıyağ ve tereyağı eritilip hamurlar kıtır olana kadar kavrulur. Üzerine pulbiber ve nane eklenir. Süzülen mantılar sarmısaklı yoğurt ile harmanlanır ve servis tabağına alınır. Üzerine kıtır yayılır.