X
X

Külünçe tarifi

02.11.2012 Cuma 09:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Külünçe tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

500 gr. un
100 ml.  zeytinyağı
50 ml. tereyağı
3 adet yumurta
2 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tarçın
1 bardak süt
1 su bardağı toz şeker
 
Yapılışı:
Tereyağını su buharında eritilir. Yarım kilo un elekten geçirerek yoğurma kabına alınır. Una iki  tatlı kaşığı mahlep serpilir. Un karıştırılarak ortası havuz yapılır. İki yumurta, bir çay kaşığı kuru maya, bir çay kaşığı tarçın serptikten sonra, bir bardak da süt eklenir. Bir su bardağı toz şeker harcın ortasında açılan havuza eklenir. Yoğurmaya başlanan harca yarım su bardağından az zeytinyağı eklenir. Hamura buharda eriyen tereyağından yarım çay bardağı eklenir ve yoğrulmaya devam edilir. Kıvama göre göz kararı un eklenebilir. Hamurdan alınan küçük bezeler çay bardağı ağzı boyutunda açılır, kalıplarla kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine suyla açılarak çırpılan bir yumurta sürülür, üzerlerine bir çatalla küçük delikler açılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI