X
X

Masluka tarifi

19.11.2012 Pazartesi 09:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Şanlıurfa'nın yöresel tatlarından Masluka tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr. çekilmiş buğday
1 kase ince bulgur
1 yemek kaşığı isot
İçi için;
250 gr. kuzu kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı isot
1 tutam karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı

 
Yapılışı:
Çekilmiş buğday ve ince bulgur geniş bir tepsiye alınır. Üzerine 3-4 yemek kaşığı oda sıcaklığında su dökülüp ıslatılır ve şişene kadar bekletilir.
 
Derin bir kabın içine 250 gr. kuzu kıyma konulur ve üzerine  1 adet küçük küçük doğranmış kuru soğan ile 1 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 çay kaşığı isot, 1 tutam karabiber ve arzuya göre tuz serpilir. Kıyma güzelce yoğrulur.
 
Islatılan buğday ve bulgurun üzerine 1 yemek kaşığı isot,1 çay kaşığı tuz ve karabiber eklenip azar azar suyla birlikte özleşene kadar çiğköfte gibi yoğrulur. Hazırlanan harçtan yumurta büyüklüğünde bezeler alınıe ve işaret parmağıyla delinip avuç  içinde döndürülerek külah gibi açılır. İçi kıymalı  harçla doldurup ağzı kapatılır (İçli Köfte gibi hazırlanır)
 
Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağı dökülür. Dolu dolu 1 yemek kaşığı domates salçası kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su dökülüp kaynatılır. 1 tutam tuz serpilip hazırlanan içli köfteler tencereye atılıır. Köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar haşlanır. Kevgirle derin bir servis kabına alınır ve üzerine yemeğin suyundan dökülür.
 
Masluka servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI