X
X

Mercimekli İçli Köfte tarifi

28.05.2013 Salı 17:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Mercimekli İçli Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Dışı için:
200 gram yağsız kıyma
1 ½ su bardağı ince bulgur
1 su bardağı çekilmiş yarma
1 ½ yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
500 gram yağlı kıyma
1 su bardağı mercimek
4 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Bir buçuk su bardağı ince bulgur ile bir su bardağı çekilmiş yarmayı ıslatıp harmanlıyoruz. Bulgur ve yarmaya tuz serpip, dört soğanı incecik kıyıyoruz. Soğanlar tereyağda kavurulur. Yarma ve bulgura 200 gram kıyma koyup,  bir yumurta kırarak içli köftenin dışı yoğurulur. Dış harca bir yemek kaşığı un serpilip yoğurulmaya devam edilir. İç harç için kavrulan soğana, 500 gram kıyma eklenip, birer tatlı kaşığı tuz, pul biber ve karabiber serpilir. Kavrulan iç harca bir su bardağı mercimek eklenir, karıştırılıp soğuması için bir kaba alınır ve doğranan yarım bağ maydanoz koyulur. Dış harç hamurundan küçük bezeler kopartılır ve yuvarlanıp parmakla içi açılır, mercimekli, kıymalı iç harç koyularak kapatılıp tabağa dizilir. Hazırlanan içli köfteleri haşlamak için tuzlu su kaynatılır. Mercimekli içli köfteler kaynar suda haşlanıp servis tabağına alınır. İki yemek kaşığı tereyağda bir yemek kaşığı pul biber yakılıp, hazırlanan sos içli köftelerin üzerine dökülür.
 
Mercimekli içli köfte sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI