Midye Tatlısı tarifi (Tokat) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    45.Bölüm
    (01 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    30.10.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (89 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    31 Ekim Cuma Fragman
    (1.960 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    7 Kasım Cuma başlıyor! -5
    (5.531 kez izlendi!)
  • Yalan Dünya
    88. Bölüm Fragmanı - 2
    (20.649 kez izlendi!)
  • Yalan Dünya
    88. Bölüm Fragmanı
    (2.459 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    20.Bölüm Fragmanı
    (76.131 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    32.Bölüm Fragmanı
    (44.541 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    30.10.2014 / Evim Şahane
    (1.132 kez izlendi!)
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    235. Bölüm
    (119.258 kez izlendi!)
YALAN DÜNYA
BEYAZ SHOW
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Midye Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı sirke
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
 
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ limon suyu
 
Yapılışı:
1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt ve çeyrek çay bardağı sirke yoğurma kabında çırpılarak karıştırılır. Alabildiği kadar un eklediğimiz harca 1 tutam tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulan hamur yuvarlanarak silindir haline getirilir. Şekil verilen hamurdan bezeler kesilir. Merdane ile açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez daha açılır. Hamurun üzerine eritilen tereyağı sürüldükten sonra sarılarak yuvarlanır. Küçük dilimler kesilen ve sarmal bir görünüme kavuşan hamurlar avuç içerisinde açılarak içerisine ceviz konularak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.  Üzerleri tekrar erimiş tereyağı sürülen tatlılar fırında pişirilir.Şerbet yapılışı: 4 bardak suya 4 su bardağı şeker eklenerek soğuması için önce şerbet kaynatılır. Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır.Üzeri tereyağlı içi cevizli ‘midye tatlısı’ fırında piştikten sonra soğuk şerbeti dökülür.
 
Midye tatlısı servise hazırdır.
 
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Kanal D Haber
    Pazartesi
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Yalan Dünya
    Çarşamba
    22:30
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!