Midye Tatlısı tarifi (Tokat) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alın Yazım
    39.Bölüm Fragmanı
    (5.340 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Kuzu, golü çaktı!
    (535 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Cemin son umudu
    (136 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    İki dertli adam efkar dağıtırsa...
    (149 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Şok eden rapor!
    (297 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    Sertab Erener-Unutursun
    (288 kez izlendi!)
  • Hayat Yolunda
    3.Bölüm
    (9.133 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    343. Bölüm Fragmanı-2
    (9.558 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    19.Bölüm Fragmanı
    (47.923 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    23 Ekim Perşembe Fragman
    (2.136 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Midye Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı sirke
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
 
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ limon suyu
 
Yapılışı:
1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt ve çeyrek çay bardağı sirke yoğurma kabında çırpılarak karıştırılır. Alabildiği kadar un eklediğimiz harca 1 tutam tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulan hamur yuvarlanarak silindir haline getirilir. Şekil verilen hamurdan bezeler kesilir. Merdane ile açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez daha açılır. Hamurun üzerine eritilen tereyağı sürüldükten sonra sarılarak yuvarlanır. Küçük dilimler kesilen ve sarmal bir görünüme kavuşan hamurlar avuç içerisinde açılarak içerisine ceviz konularak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.  Üzerleri tekrar erimiş tereyağı sürülen tatlılar fırında pişirilir.Şerbet yapılışı: 4 bardak suya 4 su bardağı şeker eklenerek soğuması için önce şerbet kaynatılır. Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır.Üzeri tereyağlı içi cevizli ‘midye tatlısı’ fırında piştikten sonra soğuk şerbeti dökülür.
 
Midye tatlısı servise hazırdır.
 
  • Şeref Meselesi
    Ekim'de
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
    22:15
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Yalan Dünya
    Ekim'de
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!