Midye Tatlısı tarifi (Tokat) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı
    (102.857 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    19.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.089 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı
    (243.035 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    Evim Şahane Eylülde başlıyor !
    (1.305 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Mert ve Gülru aşkı bitiyor
    (18.653 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Çelik ailesi karışıyor !
    (1.813 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Mert çıldırıyor !
    (2.183 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Gülfem paparazzi olayını öğreniyor
    (2.116 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Taner ve Yonca basılıyor !
    (16.873 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    6.Bölüm
    (238.541 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Midye Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı sirke
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
 
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ limon suyu
 
Yapılışı:
1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt ve çeyrek çay bardağı sirke yoğurma kabında çırpılarak karıştırılır. Alabildiği kadar un eklediğimiz harca 1 tutam tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulan hamur yuvarlanarak silindir haline getirilir. Şekil verilen hamurdan bezeler kesilir. Merdane ile açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez daha açılır. Hamurun üzerine eritilen tereyağı sürüldükten sonra sarılarak yuvarlanır. Küçük dilimler kesilen ve sarmal bir görünüme kavuşan hamurlar avuç içerisinde açılarak içerisine ceviz konularak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.  Üzerleri tekrar erimiş tereyağı sürülen tatlılar fırında pişirilir.Şerbet yapılışı: 4 bardak suya 4 su bardağı şeker eklenerek soğuması için önce şerbet kaynatılır. Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır.Üzeri tereyağlı içi cevizli ‘midye tatlısı’ fırında piştikten sonra soğuk şerbeti dökülür.
 
Midye tatlısı servise hazırdır.
 
  • Alın Yazım
    Eylül'de
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Yarın
    22:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Alabora
    Pazar
    22:00
Yükleniyor!