Midye Tatlısı tarifi (Tokat) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • X Factor
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    Orkuna tepki var!
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Baş başa...
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Sert darbe!
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Öpücük krizi!
    (01 kez izlendi!)
  • Alabora
    Romeo kim Juliet kim?
    (01 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    5.Bölüm
    (332.678 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    21.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.555 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    3.Bölüm Fragmanı -2
    (23.996 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Doğru tahminde bulunacak mı?
    (739 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Önce bilen kazanacak...
    (98 kez izlendi!)
112 Acil
ULAN İSTANBUL
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
Midye Tatlısı tarifi (Tokat)
  • A
  • A
Tokat'ın yöresel tatlarından Midye Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
¼ çay bardağı sirke
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
 
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ limon suyu
 
Yapılışı:
1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt ve çeyrek çay bardağı sirke yoğurma kabında çırpılarak karıştırılır. Alabildiği kadar un eklediğimiz harca 1 tutam tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulan hamur yuvarlanarak silindir haline getirilir. Şekil verilen hamurdan bezeler kesilir. Merdane ile açılan hamur parçaları üst üste dizilir. Üst üste dizilen hamur parçaları da tek bir hamurmuş gibi bir kez daha açılır. Hamurun üzerine eritilen tereyağı sürüldükten sonra sarılarak yuvarlanır. Küçük dilimler kesilen ve sarmal bir görünüme kavuşan hamurlar avuç içerisinde açılarak içerisine ceviz konularak kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir.  Üzerleri tekrar erimiş tereyağı sürülen tatlılar fırında pişirilir.Şerbet yapılışı: 4 bardak suya 4 su bardağı şeker eklenerek soğuması için önce şerbet kaynatılır. Kaynayan şerbete yarım limonun suyu sıkılır.Üzeri tereyağlı içi cevizli ‘midye tatlısı’ fırında piştikten sonra soğuk şerbeti dökülür.
 
Midye tatlısı servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Yarın
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
  • Takip
    Çarşamba
    00:00
  • Canlı Para
    Salı
    24:00
Yükleniyor!