X
X

Misket Köfte Tarifi

29.11.2013 Cuma 16:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Misket Köfte tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler: 
500 gram çiğköftelik yağsız kıyma 
500 gram köftelik bulgur 
1 adet soğan 
2 çorba kaşığı domates salçası 
Tuz, karabiber, reyhan, pulbiber  

Yapılışı:
Kıyma sudan geçirilip bulgur ile derin bir kaba alınıp yoğurulur. Baharatlar eklenip tüm malzeme iyice özleşene kadar iyice yoğurulur. Hamurdan misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Derin bir tencerede yağ ile ince doğranmış soğan ve domates salçası kavrulur. Üzerine sıcak su ve reyhan eklenip kaynatılır. Kaynayan suya köfteler eklenip pişirilir.  


Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI