X
X

Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi

05.03.2014 Çarşamba 10:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Muhallebili İncir Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
7-8 incir
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu

Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı granül kahve

Muhallebi için:
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker

Üzeri için: Hindistancevizi, vişne, toz fıstık

Yapılışı:
Yumurtalar mikserle çırpıldıktan sonra şeker iyice kabarana kadar çırpılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Minik doğranmış incir ve çekilmiş ceviz eklendikten sonra tüm malzeme özleşene kadar iyice karıştırılır. Karışım yağlanıp unlanmış kalıba yayılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Diğer tarafta granül kahve ılık süt ile karıştırılarak çözülür. Ilık süt ılık kekin üzerine gezdirilir. Muhallebi için süt, un, nişasta ve şeker bir tencerede karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir. Muhallebi soğuduktan sonra kekin üzerine yayılır. Hindistancevizi, toz fıstık ve vişne ile süslenerek servis yapılır. 

MUTFAĞIM VİDEOLARI