X
X

Pastırmalı Humus tarifi

07.02.2013 Perşembe 19:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Pastırmalı Humus tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler
100 gr pastırma
2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
100 gr eski kaşar
2 diş sarımsak
½ limon
1 tutam kimyon
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
2 su bardağı haşlanmış nohut robotta çekilir. 1 su bardağı tahine; 2 diş ezilmiş sarımsak, yarım çay bardağı da zeytinyağı, yarım çay bardağı su ve 1 çay kaşığı da tuz eklenir. Yarım limonun suyu ve 1 tutam kimyonla birlikte nohutlara eklenip robotta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekilir. Eski kaşarla birlikte karıştırılıp ısıya dayanıklı bir kaba dökülür ve düzgünce yayılır. Fırında pişirilir. Pastırmalar tereyağında biraz kızartılır ve humusun üzerine döşenir.
 
Pastırmalı Humus servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI