X
X

Patates Köftesi ve Arap Kebabı tarifi

26.11.2012 Pazartesi 11:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Patates Köftesi ve Arap Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr. yağlı dana kıyma
500 gr. ince bulgur
4 adet bostan patlıcan
6 adet haşlanmış patates
1 büyük boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam kişniş

 
Yapılışı:
Arap Kebabı için; alacalı soyulan patlıcanlar ince ince dilimlenir. Kıyma rengi dönene kadar kavrulup yemeklik doğranan 1 büyük boy kuru soğan eklenir. 1 adet kırmızı biber küp küp doğranıp diriliğini kaybeden soğanarın ardından kıymaya ilave edilip, 2 diş de sarımsak konulur. Patlıcanlar kavrulan ete eklenir, 1 tutam karabiber serpilip tüm malzemeler harmanlanıp pişirilir.
 
Patates köftesi için, 6 adet haşlanmış patates püre haline getirilir. Geniş bir tepsiye 500 gr. ince bulgur konulur. Bir tutam tuz eklenip sıcak suyla ıslatılıp karıştırılır. 4 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve 1 tutam kişnişle birlikte bulgur iyice yoğrulup patateslerle birleştirilir. Kıvamını bulana kadar biraz suyla birlikte yoğrulur. Avuç iç büyüklüğünde yuvarlanan köfteler servis tabağına alınır. Arap Kebabı ayrı bir kaseye konulup köftelerle birlikte aynı servis tabağında servis edilir.
 
Patates Köftesi ve Arap Kebabı servise hazırdır.
 


MUTFAĞIM VİDEOLARI