X
X

Patlıcan Kovalama Tarifi

10.03.2014 Pazartesi 19:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Patlıcan Kovalama tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram kuzu kuşbaşı et
8 közlenmiş patlıcan
1 soğan
4 domates
3 yeşil biber
2 kırmızı biber
3 baş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:
Etler bir tencereye alınıp suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Üzerine yağ eklenip karıştırılır. Yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenip hafifçe kavrulur. Küp doğranmış domatesler ve baharatlar eklenir. Hafifçe kavrulur. Son olarak közlenmiş patlıcanlar doğranıp eklenir. Hafifçe karıştırıldıktan sonra fırın kabına alınır. Yemek fırının ızgara bölümünde üzeri kızarana kadar bekletilir.


MUTFAĞIM VİDEOLARI