Patlıcan Kovalama tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Alabora
    5.Bölüm
    (17.589 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm Fragmanı
    (8.305 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük finalde neler oluyor?
    (378 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim önce doğru tahmin edecek?
    (90 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çakralarımızı açıyoruz...
    (56 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te bir ilk!
    (152 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük heyecan...
    (53 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    31. Bölüm
    (1.436 kez izlendi!)
  • Anasının Oğlu
    1. Bölüm Fragmanı
    (46.531 kez izlendi!)
  • Alabora
    İyi ki doğdun Anastacia!
    (594 kez izlendi!)
Canlı Canlı
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Patlıcan Kovalama tarifi
Patlıcan Kovalama tarifi
  • A
  • A
Kayseri'nin yöresel tatlarından Patlıcan Kovalama tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
8 adet patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
8 adet patlıcan fırında közlenir. 1 kg kuşbaşı kuzu eti kendi yağında kavrulur. Soğanlar, yeşil ve kırmızı biberler  ile 1 baş sarımsak küçük küçük doğranıp etlerle birleştirilir. Biraz  kavrulduktan sonra 3 adet domates eklenip 1 tatlı kaşığı kekik, 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber ve pul biber serpilir. Biraz daha kavrulmaya bırakılır. Köz patlıcanlar soyulur ve iri iri doğrandıktan 1 yemek kaşığı tereyağında sotelenir. Tepsiye döşenen patlıcanların üzeri  etle kaplanır ve  200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
 
Patlıcan Kovalama servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cumartesi
    20:00
  • 112 Acil
    Perşembe
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Pazartesi
    20:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!