Patlıcan Kovalama tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Zuhal Topal ile Cümbür Cemaat
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Arka Sokaklar
    Eylülde
    (23.304 kez izlendi!)
  • Zuhal Topal ile Cümbür Cemaat
    Eylülde
    (929 kez izlendi!)
  • Anasının Oğlu
    3.Bölüm
    (1.013 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    7.Bölüm Fragmanı
    (48.449 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    2. Bölüm Fragmanı
    (1.812 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    21.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (3.554 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Kendine hakim olamadı!
    (1.224 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Sevinçten tüm dengesini kaybetti!
    (648 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Yarışmacılar parayı nasıl paylaşacak?
    (242 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    1. Bölüm
    (3.024 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Patlıcan Kovalama tarifi
Patlıcan Kovalama tarifi
  • A
  • A
Kayseri'nin yöresel tatlarından Patlıcan Kovalama tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
8 adet patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
8 adet patlıcan fırında közlenir. 1 kg kuşbaşı kuzu eti kendi yağında kavrulur. Soğanlar, yeşil ve kırmızı biberler  ile 1 baş sarımsak küçük küçük doğranıp etlerle birleştirilir. Biraz  kavrulduktan sonra 3 adet domates eklenip 1 tatlı kaşığı kekik, 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber ve pul biber serpilir. Biraz daha kavrulmaya bırakılır. Köz patlıcanlar soyulur ve iri iri doğrandıktan 1 yemek kaşığı tereyağında sotelenir. Tepsiye döşenen patlıcanların üzeri  etle kaplanır ve  200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
 
Patlıcan Kovalama servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alın Yazım
    1 Eylül
    10:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Perşembe
    22:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
Yükleniyor!