Patlıcan Kovalama tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Şeref Meselesi
  • Benim Adım Gültepe
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Poyraz Karayel
  • Urfalıyam Ezelden
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Alın Yazım
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Benim Adım Gültepe
    4.Bölüm Fragmanı
    (93.039 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    22 Eylül Pazartesi Fragman
    (2.381 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    19.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (210 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    18.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (329 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    19.09.2014 / Evim Şahane
    (1.844 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Bin pişman oldu!
    (680 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek ailenizden biri
    (960 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Çarkıfelek te dım dım yar
    (178 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    45. Bölüm
    (1.783 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    Ece’ye kötü sürpriz!
    (24.328 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
CÜMBÜR CEMAAT
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Patlıcan Kovalama tarifi
Patlıcan Kovalama tarifi
  • A
  • A
Kayseri'nin yöresel tatlarından Patlıcan Kovalama tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
8 adet patlıcan
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
8 adet patlıcan fırında közlenir. 1 kg kuşbaşı kuzu eti kendi yağında kavrulur. Soğanlar, yeşil ve kırmızı biberler  ile 1 baş sarımsak küçük küçük doğranıp etlerle birleştirilir. Biraz  kavrulduktan sonra 3 adet domates eklenip 1 tatlı kaşığı kekik, 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber ve pul biber serpilir. Biraz daha kavrulmaya bırakılır. Köz patlıcanlar soyulur ve iri iri doğrandıktan 1 yemek kaşığı tereyağında sotelenir. Tepsiye döşenen patlıcanların üzeri  etle kaplanır ve  200 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir.
 
Patlıcan Kovalama servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Şeref Meselesi
    Yakında
  • Poyraz Karayel
    Yakında
  • Urfalıyam Ezelden
    Yakında
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Pazar
    20:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
  • Çarkıfelek
    Hafta içi
    17:00
  • Özledim Seni
    Hafta içi
    11:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
Yükleniyor!