X
X

Pekmezli Kıtır Kabak Tatlısı tarifi

05.06.2013 Çarşamba 11:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Pekmezli Kıtır Kabak Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 orta boy kara kabak
1 kg pekmez
1 kase kireç
 
Yapılışı:
Kireç suda çözülmeye bırakılır. 1 orta boy kabak soyulur ve 1’er parmak kalınlığında dilimlenir. Kireçli su dilimlenen kabakların üzerine dökülür. Kabaklar yaklaşık yarım saat kireçli suda bekletilir. Kireçte bekletilen kabaklar ovalanarak güzelce yıkanır ve tencereye alınır. 1 kilo pekmez kabakların üzerine dökülür. Kabaklar pekmezi çekip yumuşayana kadar pişirilir.
 
Pekmezli Kıtır Kabak Tatlısı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI