X
X

Peynirli Helva tarifi (Adıyaman)

18.01.2013 Cuma 12:28 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Peynirli Helva tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
150 gram tuzsuz peynir
150 gram margarin
2 su bardağı soğuk su
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Üzeri için:
Çekilmiş Antep fıstığı
 
Yapılışı:
Helvayı yapacağımız tencereye 2 bardak su ve 1 su bardağı irmik ekleyerek karıştırarak pişirilir. 1 bardak toz şekeri de irmiğe ekleyerek kavurma işlemine başlanır. 150 gram margarin helvaya eklenerek içerisinde eritilir. Rendelenen 150 gram tuzsuz peynir kavrulan helvaya eklenerek karıştırılmaya devam edilir. 1.5 çay bardağı tavada kavrulan malzemelere karıştırılarak eklenir. Aralıksız karıştırılan helva kıvamını bulunca servis tabağına alınır. İstenen şekil verilen helvanın üzeri öğütülmüş Antep fıstığı ile süslenir.
 
Peynirli helva sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI