X
X

Peynirli İrmik Helvası

25.04.2014 Cuma 12:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Peynirli İrmik Helvası, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
6 su bardağı su
4 su bardağı şeker
4-5 yemek kaşığı tereyağı
400 gram tuzsuz Antep peyniri

Üzeri için:
100 gram toz fıstık

YAPILIŞI:
Tereyağı bir tencereye alınıp eritildikten sonra irmik kavrulur. İrmik pembeleşince su ve şeker eklenir. Helva göz göz olunca doğranmış peynir eklenir. 2-3 dakika karıştırıp peynir eridikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine toz fıstık eklenir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI