Pişmaniyeli Yaş Pasta tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Paşa Gönlüm
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Çalıkuşu
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Yalan Dünya
TÜM PROGRAMLAR
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Kaynana Gelin Seda'ya Gelin
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
  • Baba Haber Bülteni
  • İyi Beslen Mutlu Yaşa
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ankara'nın Dikmen'i 6. bölüm yayında!
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Paşa Gönlüm, yakında Kanal D'de
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Pazar Gezmesi
    8.Bölüm / Hakan Şükür
    (64 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    21 Nisan Pazartesi Fragman
    (71 kez izlendi!)
  • Mutfağım
    21-25 Nisan Haftası Fragman
    (14.184 kez izlendi!)
  • Arka Sokaklar
    326.Bölüm
    (478.087 kez izlendi!)
  • Magazin D
    19.04.2014 / Magazin D
    (2.926 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    18.04.2014 / Beyaz Show
    (176.206 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    3 günlük ömrünüz kalsa?
    (14.481 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Vine 16. Bölüm
    (14.170 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Beyaz Showda görmedikleriniz
    (21.648 kez izlendi!)
  • Beyaz Show
    Sıla - Beyaz Vaziyetler şarkısı
    (179.166 kez izlendi!)
TAKİP
PAŞA GÖNLÜM
  • site haritası
Hafta İçi Her Gün
11:00
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Pişmaniyeli Yaş Pasta tarifi
Pişmaniyeli Yaş Pasta tarifi
  • A
  • A
Yozgat'ın yöresel tatlarından Pişmaniyeli Yaş Pasta tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 paket pişmaniye
6 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
½ çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
1 kase erik marmeladı
1 adet muz
2 adet kivi
2 adet portakal
1 adet nar
Muhallebisi için:
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
½ paket margarin
 
Yapılışı:
Altı yemek kaşığı şeker kırılan dört yumurta ile çırpılır. Yarım çay bardağı süt, bir paket kabartma tozu ve sıvı yağ eklenir.Un eklediğimiz kek hamuru blendırla iyice çırpılır ve kalıba dökülür.  Kek hamuru fırında pişerken pastanın muhallebisi için yarım paket margarin, altı su bardağı sütle eritilir. Üzerine bir su bardağı şeker, ikişer yemek kaşığı un ve nişasta eklenir. Muhallebi fokurdayana kadar karıştırılarak pişirilir ve soğuması için bir kaba alınır. Bir adet muz küp küp, ikişer tane  kivi ve portakal dilimlenir. Bir nar da tane tane ayıklanır. Pişen kek soğutulur bu sırada muhallebi de iyice çırpılır. Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir. Pastanın altı olacak parçanın üzerine bir kase erik marmeladı suyla karıştırılıp sürülür, üzerine de muhallebi sürülerek kekin tabanı kaplanır.Küp küp kesilen muzlar ve dilimlenen kivilerle portakallar muhallebinin üzerine dizilir. Nar taneleri de diğer meyvelerle buluşturulur. Pastanın üst keki koyulur ve üzeri muhallebi ile kaplanır ardından da donması için dolapta bekletilir. Donan pastanın üzeri pişmaniyelerle kaplanır. Pişmaniyelerin üstüne nar taneleri ve dilimlenen kivilerden koyulur.
 
Pişmaniyeli pasta sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Canlı Para
    Pazartesi
    23:00
  • Takip
    Çarşamba
    23:00
  • Ankara'nın Dikmen'i
    Çarşamba
    20:00
  • Paşa Gönlüm
    Perşembe
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Çalıkuşu
    Cumartesi
    23:00
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Perşembe
    22:30
  • Yalan Dünya
    Cuma
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cumartesi
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
Yükleniyor!