X
X

Pörtletme tarifi

11.01.2013 Cuma 11:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Pörtletme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5 kilo kuzu eti
5 adet patates
1 adet soğan
1 bardak un
1.5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
1.5 kilo eti suda haşlıyoruz. Bu sırada 1.5 yemek kaşığı tereyağında 1 bardak unu salça ile kavuruyoruz. Kavurduğumuz malzemelerin içerisine birer çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber ekliyoruz. Haşlanan etleri de kavurduğumuz malzemelere ekliyor ve üzerine sıcak su koyuyoruz. Son olarak soyulmuş beş patatesi ve 1 adet soğanı dörde bölerek yemeğe katıp pişiriyoruz. Patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır oluyor.
 
Pörtletme sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI