X
X

Saçaklı Poğaça tarifi

28.05.2013 Salı 09:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ordu'nun yöresel tatlarından Saçaklı Poğaça tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 paket margarin
3 adet yumurta
1 paket kuru maya
½ paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi ve üzeri için:
200 gram krem peynir
200 gram kaşar
½ bağ maydanoz
 
Yapılışı:
Poğaça hamuru için bir bardak süt, 1 paket kuru maya, yarım paket kabartma tozu, bir tatlı kaşığı tuz ve iki tatlı kaşığı şeker karıştırılır. Üç yumurtanın akı ve bir paket margarinle aldığı kadar un eklenerek hamur yoğurulmaya başlanır. 200 gram kaşar rendelenir ve yarım bağ maydanoz doğranır. Yoğurulan hamurdan küçük poğaçalar yuvarlanır ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Poğaçaların üzerine sıvı yağ ile çırpılan üç yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir. Üzeri nar gibi kızaran poğaçaların arası açılıp krem peynir sürülür. Krem peynirli poğaçalar rendelenen kaşara veya maydanoza batırılarak servis tabağına dizilir.
 
Saçaklı poğaça sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI