X
X

Sakızlı Kebap tarifi

07.11.2012 Çarşamba 10:53 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Sakızlı Kebap tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 su bardağı süt
3 adet damla sakızı
2 adet karanfil
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un

 
Yapılışı:
1 kilo kuşbaşı kuzu eti düdüklü tencerede haşlanır. 3 adet toz haline getirilmiş damla sakızı etlere eklenir ve bir iki taşım daha kaynatılır. (Etler Düdüklnormal tencerede haşlanıyorsa damla sakızıyla birlikte haşlanır, damla sakızı sonradan eklenmez) 4 adet patates haşlanır. Yemeklik doğranmış 1 kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 1 yemek kaşığı salça eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. 1 tatlı kaşığı un eklenir. Biraz daha kavrulup rendelenmiş 1 domates ilave edilir. 2 adet karanfil ve 1 çay kaşığı tarçın serpilir. Arzuya göre tuz konulur. Haşlanmış etler sosun içine alınır ve biraz sotelenir. Üzerine 1 bardak et suyu dökülür. Püre için haşlanan patatesler 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 bardak sütle ezilir. Püre servşs tabağına döşenir üzerine etler yayılır.
 
Sakızlı Kebap servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI