X
X

Şambali tarifi (İzmir)

02.04.2013 Salı 15:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Şambali tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı fıstık
1 su bardağı un
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
6 bardak şeker
6 bardak su
5 damla limon
 
Yapılışı:
Şerbeti için; 6 bardak şeker 6 bardak suyla kaynatılır. Yaklaşık 5 dakika kaynayan şerbet, 5-6 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Hamuru için; 4 su bardağı irmik, 2 su bardağı yoğurt, 2’şer paket vanilya ve kabartma tozu güzelce karıştırılır. 1 su bardağı un yavaş yavaş eklenip hamur özleştirilir ve yağlanmış tepsiye dökülüp düzgün bir şekilde yayılır. Hamurun üzerine (kızarması için) irmik serpilip eşit aralıklarla fıstıklar yerleştirilir. Şerbetten biraz gezdirilip 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen şambali inceden ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Pişen Şambali biraz dinlendirilir ve üzerine ılık şerbeti dökülür.
 
Şambali servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI