X
X

Sebzeli Hamsi Tava tarifi

08.03.2013 Cuma 11:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Sebzeli Hamsi Tava tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram hamsi
1 bağ pazı
1 bağ maydanoz
1 bağ taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet patates
1 adet havuç
3 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı mısır unu
 
Yapılışı:
1 bağ pazı, 1 bağ maydanoz, 1 bağ taze soğan, 1 adet kuru soğan, 1 adet sivri biber, 1 adet kırmızı biber, 2 adet domates, 1 adet patates incecik doğranır. 1 adet havuç rendelenir ve bütün sebzeler karıştırılır. 4 yemek kaşığı mısır unu, 3 çay kaşığı nane ve 2 çay kaşığı karabiber eklenen sebzeler 500 gram temizlenmiş hamsi eklenerek malzemeler özleşene kadar yoğurulur. Sıvı yağ dökülen tavaya alınan karışım tavada önce içinin çiğ kalmaması için karıştırılarak kavurulur. Ardından tavaya yayılarak kızartılır.
 
Sebzeli hamsi tava sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI