X
X

Şeker Lokumu tarifi

04.02.2013 Pazartesi 15:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Şeker Lokumu tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:  
1 kase pudra şekeri 
1 kase sade yağ 
2 kaşık tereyağı 
1 paket kabartma tozu 
1 kase badem 
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
Bir kase pudra şekeri, bir kase sade yağ ve iki kaşık tereyağı ile karıştırılarak yoğurulur. Bir paket kabartma tozu ve yeteri kadar un eklenerek istenen kıvama gelene kadar yoğurulan lokum hamuru biraz dinlendirilir. Hamurdan küçük bezeler koparılarak elde yuvarlanıp kurabiye şekli verilir. Tepsiye tek tek dizilen şeker lokumlarının üzeri bademle süslenir ve fırına verilir.
 
Şeker lokumu sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI