Şekerpare tarifi (Bursa) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (41.378 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (11.721 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (2.893 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (4.935 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (252.068 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (131.630 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (459.160 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (262.064 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.343 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.267 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Şekerpare tarifi (Bursa)
Şekerpare tarifi (Bursa)
  • A
  • A
Sofraların sevilen tatlarından Şekerpare tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg. un
500 gr. tereyağı
6 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 kase fındık
1 kg un
 
Şerbeti için;
1 kg. şeker
1 lt. Su
½ limon
 
Yapılışı:
Şerbeti için:
1 kg şeker 1 litre suyla kaynatılır. Bir iki taşım kaynayınca limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
Hamur için:
Yarım kilo tereyağı kısık ateşte eritilip yoğurma kabına alınır ve biraz ılıklaşması beklenir.  Yağın üzerine un, 2 paket kabartma tozu ve 5 yumurtanın sarısı  ile 1 tane de tam yumurta eklenip karıştırılır. Tüm malzemeler özleşince 1 kg unun geri kalanı da yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
 
Fırın tepsisi yağlanır. Hamurdan bezeler alınır ve avuç içinde yuvarlanıp hafif üzerine bastırıldıktan sonra tepsiye dizilir. Hamurlarımn ortasına fındık yerleştirilir.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Pişen şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca üzerşne ılık  şerbet dökülür.
 
Şekerpare servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!