Şekerpare tarifi (Bursa) / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
  • Paşa Gönlüm
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • X Factor
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • 32. Gün
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    22.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.490 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    3.Bölüm
    (133.592 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Büyük final!
    (399 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Kim araba için yarışacak?
    (87 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    İlker in kavgası
    (93 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Hay maşallah...
    (177 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Adam gibi adam!
    (110 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    Hadi hadi hadi...
    (167 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    28. Bölüm
    (1.525 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    25. Bölüm
    (906 kez izlendi!)
112 Acil
GÜLLERİN SAVAŞI
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Şekerpare tarifi (Bursa)
Şekerpare tarifi (Bursa)
  • A
  • A
Sofraların sevilen tatlarından Şekerpare tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg. un
500 gr. tereyağı
6 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
1 kase fındık
1 kg un
 
Şerbeti için;
1 kg. şeker
1 lt. Su
½ limon
 
Yapılışı:
Şerbeti için:
1 kg şeker 1 litre suyla kaynatılır. Bir iki taşım kaynayınca limon suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
Hamur için:
Yarım kilo tereyağı kısık ateşte eritilip yoğurma kabına alınır ve biraz ılıklaşması beklenir.  Yağın üzerine un, 2 paket kabartma tozu ve 5 yumurtanın sarısı  ile 1 tane de tam yumurta eklenip karıştırılır. Tüm malzemeler özleşince 1 kg unun geri kalanı da yavaş yavaş eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
 
Fırın tepsisi yağlanır. Hamurdan bezeler alınır ve avuç içinde yuvarlanıp hafif üzerine bastırıldıktan sonra tepsiye dizilir. Hamurlarımn ortasına fındık yerleştirilir.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Pişen şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca üzerşne ılık  şerbet dökülür.
 
Şekerpare servise hazırdır.
 
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Yarın
    21:45
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Bu Akşam
    19:45
  • Güneşi Beklerken
    Pazar
    20:00
  • Takip
    Çarşamba
    00:00
  • Canlı Para
    Salı
    24:00
Yükleniyor!