X
X

Şekerpare tarifi (Sivas)

25.06.2013 Salı 11:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Sivas'ın yöresel tatlarından Şekerpare tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
4 bardak su
4 su bardağı şeker
½ limon
Üzeri için:
1 adet yumurta
 
Yapılışı:
Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şekere, bir yumurta ve  yumurtanın sarısı koyulur. Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenen karışıma birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur. Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbet hazırlanır. Yuvarlanan şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir. Kırılıp, çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürüldükten sonra, 180 dereceye ayarlanan fırında pişirilir. Nar gibi kızaran şekerparelersoğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizilir.
 
Şekerpare sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI