X
X

Simit Kebabı Tarifi

20.12.2013 Cuma 17:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Simit Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gram kebaplık kuzu kıyma
1 çay bardağından az fazla köftelik simit(bulgur)
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
Tuz 
Karabiber
1 rendelenmiş soğan 

Üzeri için:
Domates ve biber 

Yapılışı:
Simit ılık su ile ıslandıktan sonra kıyma ile yoğurulur. Bütün malzemeler eklenip el ıslatılarak yoğrulmaya devam edilir. Yoğurulduktan sonra şekil verilerek kebap şişine geçirilir. Şiş etin içinden çekilerek çıkartılır ve kebaplar yağlı kağıt üzerine dizilir. Domates ve biber ile süslenerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir .

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI